Περιγραφή Υπηρεσιών mGov

 

Οι υπηρεσίες μπορούν να διακριθούν σε δυο βασικές κατηγορίες:

 

Κατηγορία I / Ενδεικτικές Υπηρεσίες για Πολίτες

Όνομα Υπηρεσίας

Περιγραφή Υπηρεσίας

Ενημέρωση για εκδηλώσεις

Οι Πολίτες εγγράφονται σε μια λίστα, προκειμένου να λαμβάνουν SMS για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος (υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών λιστών για κάθε κατηγορία εκδηλώσεων όπως: πολιτιστικές, αθλητικές κ.α.).

Ενημέρωση για Έκτακτα

Γεγονότα (π.χ. κίνδυνος πυρκαγιάς)

Ο Δήμος καταχωρεί κινητά Δημοτών, εθελοντών κ.α., οι οποίοι σε περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων ειδοποιούνται άμεσα προκειμένου να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα.

Ευχητήρια Μηνύματα &
Εορτολόγιο

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, στέλνουν ευχητήρια μηνύματα κατά την διάρκεια των εορτών και επετείων, στα κινητά των δημοτών που έχουν εγγραφεί στην σχετική λίστα.

Η «Φωνή» του πολίτη

Οι Δημότες στέλνουν sms σε 5-ψήφιο αριθμό, το οποίο περιέχει αναφορά σε διάφορα θέματα που διαπιστώνουν και άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου (π.χ. προβλήματα Οδοποιίας για την Τεχνική Υπηρεσία).

Αιμοδοσία

Πολίτες οι οποίοι είναι αιμοδότες, καταχωρούν στην υπηρεσία τα νούμερα των κινητών τους καθώς και την ομάδα αίματος που ανήκουν. Σε περίπτωση ανάγκης όπου κάποιος χρειάζεται αίμα, ειδοποιούνται  με SMS οι αιμοδότες προκειμένου να δώσουν αίμα.

Διακοπές Νερού – Ρεύματος

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ενημερώνονται για τις επικείμενες διακοπές νερού και ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν.

Ψηφοφορίες

Ο Δήμος, προκειμένου να ζητήσει την γνώμη των δημοτών σε θέματα που τους αφορούν, διεξάγει μια ψηφοφορία. Οι δημότες στέλνουν sms που περιέχει την άποψη τους (π.χ. Συμφωνείτε με την δημιουργία κέντρου νεότητας στον Δήμο; Α) Ναι, Β) Όχι, Γ) Δεν με ενδιαφέρει )

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Ο ενδιαφερόμενος, στέλνει ένα sms και σαν απάντηση παίρνει μήνυμα που περιλαμβάνει χρήσιμα τηλέφωνα για υπηρεσίες του Δήμου (π.χ. Δημαρχείο, Πολεοδομία, Τεχνική Υπηρεσία, Δημοτική Επιχείρηση, Κέντρο Υγείας, κ.α.)

Αιτήσεις - Πιστοποιητικά

Οι Δημότες έχουν την δυνατότητα να στείλουν sms με τον αριθμό πρωτοκόλλου του αιτήματος τους και ενημερώνονται άμεσα για την πορεία μιας Αίτησης που έχουν κάνει ή ενός Πιστοποιητικού που έχουν ζητήσει. Επίσης μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκδόσεως πιστοποιητικού, ενημερώνονται άμεσα μέσω sms.

 

 

Κατηγορία II / Ενδεικτικές Υπηρεσίες για Εσωτερική Λειτουργία Δήμου

Όνομα Υπηρεσίας

Περιγραφή Υπηρεσίας

Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώνονται στα κινητά τους για την ώρα διεξαγωγής μιας συνάντησης, τυχόν αλλαγές σε μια προγραμματισμένη συνάντηση καθώς και για άλλα θέματα που τους αφορούν.

Ενημέρωση Δημοσιογράφων

Οι δημοσιογράφοι ενημερώνονται στο κινητό τους για θέματα του Δήμου που χρήζουν δημοσιότητας (π.χ. Ομιλίες, Εκδηλώσεις, Έργα).

Δημοτικοί Υπάλληλοι

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι, ενημερώνονται στα κινητά τους για ανακοινώσεις του Δήμου που τους αφορούν (π.χ. πληρωμές, αργίες, συνελεύσεις)

Δημοτικές Υπηρεσίες

Οι Υπάλληλοι μιας υπηρεσίας (π.χ. Τεχνική Υπηρεσία, Δημοτική Αστυνομία κλπ.), ενημερώνονται στα κινητά τους για θέματα που τους αφορούν και έχουν άμεση σχέση με την εργασία τους.